Let op: als u cache, cookies en de geschiedenis van uw webbrowser wist, kunnen gegevens zoals opgeslagen wachtwoorden, adresbalkvoorspellingen, inhoud van winkelwagentjes, etc. worden verwijderd.

Hoewel u de cache, cookies en de geschiedenis van uw webbrowser regelmatig moet wissen om prestatieproblemen te voorkomen of op te lossen, wilt u misschien eerst een deel van uw opgeslagen informatie vastleggen.

Details over browsercache, cookies en geschiedenis:

Voor desktopbrowsers kunt u snel menu's openen die worden gebruikt om uw cachegeheugen, cookies en geschiedenis te wissen. Zorg ervoor dat de browser is geopend en selecteer en druk vervolgens op Ctrl-Shift-Delete (Windows) of Command-Shift-Delete (Mac). Als dit niet werkt, volg dan de juiste instructies hieronder.

Houd er rekening mee dat als de onderstaande instructies niet precies overeenkomen met wat u ziet, u uw webbrowser mogelijk moet bijwerken naar de nieuwste versie.

* Als u de onderstaande instructies voor uw specifieke versie of browser niet ziet, zoek dan in het 'Help'-menu van uw browser naar 'Cache wissen'. Als u niet zeker weet welke browserversie u gebruikt, gaat u naar het menu 'Help' of het menu van uw browser en selecteert u 'Over [browsernaam]'. Als u de menubalk niet ziet in Internet Explorer en Firefox, drukt u op Alt.

Opera

1. Selecteer in het 'Opera' menu 'Instellingen', vervolgens 'Privacy en beveiliging' en ten slotte 'Browsegegevens wissen'.
  2. In het dialoogvenster dat opent, selecteert u in het vervolgkeuzemenu: 'Wis de volgende items' de optie 'Altijd'.
  3. Selecteer het volgende:
    • 'Browsegeschiedenis'
    • 'Downloadgeschiedenis'
    • ‘Cookies en andere sitegegevens’
    • ‘Afbeeldingen en bestanden in cache’
  4. Klik op 'Browsegegevens wissen'.
  5. Sluit alle browservensters af en open de browser opnieuw.