Let op: als u cache, cookies en de geschiedenis van uw webbrowser wist, kunnen gegevens zoals opgeslagen wachtwoorden, adresbalkvoorspellingen, inhoud van winkelwagentjes, etc. worden verwijderd.

Hoewel u de cache, cookies en de geschiedenis van uw webbrowser regelmatig moet wissen om prestatieproblemen te voorkomen of op te lossen, wilt u misschien eerst een deel van uw opgeslagen informatie vastleggen.

Details over browsercache, cookies en geschiedenis:

Voor desktopbrowsers kunt u snel menu's openen die worden gebruikt om uw cachegeheugen, cookies en geschiedenis te wissen. Zorg ervoor dat de browser is geopend en selecteer en druk vervolgens op Ctrl-Shift-Delete (Windows) of Command-Shift-Delete (Mac). Als dit niet werkt, volg dan de juiste instructies hieronder.

Houd er rekening mee dat als de onderstaande instructies niet precies overeenkomen met wat u ziet, u uw webbrowser mogelijk moet bijwerken naar de nieuwste versie.

* Als u de onderstaande instructies voor uw specifieke versie of browser niet ziet, zoek dan in het 'Help'-menu van uw browser naar 'Cache wissen'. Als u niet zeker weet welke browserversie u gebruikt, gaat u naar het menu 'Help' of het menu van uw browser en selecteert u 'Over [browsernaam]'. Als u de menubalk niet ziet in Internet Explorer en Firefox, drukt u op Alt.

Safari 8 en latere versies

1. Selecteer in het menu 'Safari' de optie 'Geschiedenis wissen' of 'Geschiedenis en websitegegevens wissen'.
  2. Selecteer het gewenste tijdbereik en klik vervolgens op 'Geschiedenis wissen'.
  3. Ga naar ‘Safari’ > ‘Safari afsluiten’ of druk op Command-Q om de browser volledig af te sluiten.