Let op: als u cache, cookies en de geschiedenis van uw webbrowser wist, kunnen gegevens zoals opgeslagen wachtwoorden, adresbalkvoorspellingen, inhoud van winkelwagentjes, etc. worden verwijderd.

Hoewel u de cache, cookies en de geschiedenis van uw webbrowser regelmatig moet wissen om prestatieproblemen te voorkomen of op te lossen, wilt u misschien eerst een deel van uw opgeslagen informatie vastleggen.

Details over browsercache, cookies en geschiedenis:

Voor desktopbrowsers kunt u snel menu's openen die worden gebruikt om uw cachegeheugen, cookies en geschiedenis te wissen. Zorg ervoor dat de browser is geopend en selecteer en druk vervolgens op Ctrl-Shift-Delete (Windows) of Command-Shift-Delete (Mac). Als dit niet werkt, volg dan de juiste instructies hieronder.

Houd er rekening mee dat als de onderstaande instructies niet precies overeenkomen met wat u ziet, u uw webbrowser mogelijk moet bijwerken naar de nieuwste versie.

* Als u de onderstaande instructies voor uw specifieke versie of browser niet ziet, zoek dan in het 'Help'-menu van uw browser naar 'Cache wissen'. Als u niet zeker weet welke browserversie u gebruikt, gaat u naar het menu 'Help' of het menu van uw browser en selecteert u 'Over [browsernaam]'. Als u de menubalk niet ziet in Internet Explorer en Firefox, drukt u op Alt.

Firefox

1. Selecteer in het menu 'Geschiedenis' de optie 'Recente geschiedenis wissen'. Als de menubalk verborgen is, drukt u op Alt om deze zichtbaar te maken.
  2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu 'Tijdbereik om te wissen' het gewenste bereik; om je hele cache te wissen, selecteer 'Alles'.
  3. Klik naast 'Details' op de pijl-omlaag om te kiezen welke elementen van de geschiedenis moeten worden gewist; om je hele cache te wissen, selecteer je alle items.
  4. Klik op 'Nu wissen'.
  5. Sluit alle browservensters af en open de browser opnieuw.