Let op: als u cache, cookies en de geschiedenis van uw webbrowser wist, kunnen gegevens zoals opgeslagen wachtwoorden, adresbalkvoorspellingen, inhoud van winkelwagentjes, etc. worden verwijderd.

Hoewel u de cache, cookies en de geschiedenis van uw webbrowser regelmatig moet wissen om prestatieproblemen te voorkomen of op te lossen, wilt u misschien eerst een deel van uw opgeslagen informatie vastleggen.

Details over browsercache, cookies en geschiedenis:

Voor desktopbrowsers kunt u snel menu's openen die worden gebruikt om uw cachegeheugen, cookies en geschiedenis te wissen. Zorg ervoor dat de browser is geopend en selecteer en druk vervolgens op Ctrl-Shift-Delete (Windows) of Command-Shift-Delete (Mac). Als dit niet werkt, volg dan de juiste instructies hieronder.

Houd er rekening mee dat als de onderstaande instructies niet precies overeenkomen met wat u ziet, u uw webbrowser mogelijk moet bijwerken naar de nieuwste versie.

* Als u de onderstaande instructies voor uw specifieke versie of browser niet ziet, zoek dan in het 'Help'-menu van uw browser naar 'Cache wissen'. Als u niet zeker weet welke browserversie u gebruikt, gaat u naar het menu 'Help' of het menu van uw browser en selecteert u 'Over [browsernaam]'. Als u de menubalk niet ziet in Internet Explorer en Firefox, drukt u op Alt.

Opmerking:

Op 12 januari 2016 heeft Microsoft de ondersteuning voor Internet Explorer-versies vóór versie 11 beëindigd. UITS raadt ten zeerste aan om te upgraden naar een nieuw besturingssysteem als uw huidige systeem Internet Explorer 11 niet ondersteunt. Als u problemen ondervindt met Internet Explorer, zorg er dan voor dat de compatibiliteitsmodus is uitgeschakeld.

https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support.

Internet Explorer 11

1. Selecteer ‘Extra’ > ‘Veiligheid’ > ‘Browsegeschiedenis verwijderen’.
    Als de menubalk verborgen is, drukt u op Alt om deze zichtbaar te maken.
  2. Deselecteer 'Behoud favorieten websitegegevens' en selecteer:
    • ‘Tijdelijke internetbestanden’ of ‘Tijdelijke internetbestanden en websitebestanden’
    • ‘Cookies’ of ‘Cookies en websitegegevens’
    • 'Geschiedenis'
  3. Klik op ‘Verwijderen’. Zodra het proces is voltooid, ziet u een bevestiging onder aan het venster.
  4. Sluit alle browservensters af en open de browser opnieuw.